AHLR-Kurs

Avansert Hjerte- og Lungeredning

Norsk grunnkurs i Avansert HLR er utarbeidet av Norsk Resuscitasjonsråd (NRR) for alt helsepersonell som er involvert i avansert behandling av hjertestans hos voksne. Kurset er egnet for medisinstudenter som skal lære AHLR og har høy nytteverdi både i studiene, studiejobben, den kommende legerollen og på CV’n som jobb- og turnussøker.

For å bli trygg i et hjertestans-scenario er det tre ting som gjelder:
trening, trening og trening.

Vil du være med å lære og trene på avansert hjerte- og lungeredning?

AHLR er et praktisk kurs der du som kursdeltaker lærer å behandle hjertestans, herunder basal HLR, defibrillering, bruk av hjelpemidler og medikamenter i team.

Vi kan love en dag fylt av spenning og moro, hvor du lærer å takle situasjoner det bare er et tidsspørsmål før du havner i.

Kursets oppbygning

Kurset består av en teoretisk del og en praktisk kursdag. Den teoretiske forberedelsesdelen får du tilgang til etter påmeldelse og består av et e-læringskurs. Du får også tilgang til  en elektronisk kursbok. På den praktiske kursdagen samarbeider du med andre deltakere og trener AHLR i virkelighetsnære scenarioer, hvor dere f.eks fungerer som et stansteam på sykehus, legevakt eller ambulanse.

Det faglige innholdet i kurset bygger på retningslinjer publisert i 2021 av European Resuscitation Council (ERC), og er deretter tilpasset av Norsk Resuscitasjonsråd (NRR) iht. norske retningslinjer.

Krav til deltakeren

For å kunne delta på kurset skal man som medisinstudent være på 3.-6. studieår. Det kreves dessuten grunnleggende forkunnskaper i grunnleggende hjerte-lungeredning.

For deg som ikke har grunnleggende HLR-ferdigheter, arrangerer vi ved AMGs kurshelger HHLR-kurs, slik at du kan delta på dette samme helg som du deltar på AHLR.

Fra NRRs retningslinjer:

«Som AHLR utøver bør du ha gode ferdigheter i praktisk HLR med fokus på riktig frekvens og dybde av brystkompresjoner. Det er ikke et krav, men spesielt for helsepersonell med manglende eller liten HLR-erfaring, anbefales det sterkt å ta HHLR-kurset før AHLR kurset.»

Krav til forberedelse

Før oppmøte på den praktiske kursdagen skal e-læringen være gjennomført og bestått i AHLR. Dersom dette ikke kan dokumenteres på kursdagen kan du ikke delta på kurset.

Lisens til elektronisk kursbok/e-læring sendes ut til påmeldte kursdeltakere på e-post, senest 1-2 uker før kurs. Er du påmeldt til vårt AHLR-kurs og har ikke mottatt denne informasjonen er det viktig at du tar kontakt. 

Kurset inkluderer

  • Elektronisk kursbok/e-læring fra NRR
  • Utvidet praktisk kursdag
  • Kursdiplom
  • NRR-godkjenning som AHLR-utøver (les mer om vedlikeholdskrav)
  • Lunsj under kursdagen

Priser

  • Nmf- og ANSA-medlem: 950 kr
  • Ikke-medlem: 1 900 kr
  • Ikke-student: 3500 kr

Varighet

  • 8 timer (dagskurs, inkl. 30 min. lunsj)
  • Kurset holdes vanligvis både lørdag og søndag, kl. 09.00 – 17.00 (oppmøte 08:45)

Har du spørsmål? Ta kontakt med oss.