AHLR GRUNNKURS

Norsk grunnkurs i «Avansert HLR» er utarbeidet av Norsk Resuscitasjonsråd for alt helsepersonell som er involvert i avansert behandling av hjertestans hos voksne. Kurset er egnet for medisinstudenter som skal lære AHLR og har høy nytteverdi både i studiene, studiejobben, den kommende legerollen og på CV’n som jobb- og turnussøker.

Lyst å være med på kurs?

AHLR er et praktisk kurs der du som kursdeltaker lærer å behandle hjertestans, herunder basal HLR, defibrillering, bruk av hjelpemidler og medikamenter i team.

Vi kan love en dag fylt av spenning og moro, hvor du lærer å takle situasjoner det bare er et tidsspørsmål før du havner i.

Kursets oppbygning

Teoretisk forberedelsesdel som du gjør hjemme før kursdagen i form av e-læring og elektronisk kursbok. 

Praktisk kursdag hvor du samarbeider med andre deltakere og trener AHLR i virkelighetsnære scenarioer, hvor dere f.eks fungerer som et stansteam på sykehus, legevakt eller ambulanse.

Det faglige innholdet i kurset bygger på retningslinjer publisert i 2015 av European Resuscitation Council (ERC), og er deretter tilpasset av Norsk Resuscitasjonsråd (NRR) iht. norske retningslinjer.

Krav til deltakeren

For å kunne delta på kurset skal man som medisinstudent være på 3.-6. studieår. Det kreves dessuten grunnleggende forkunnskaper i grunnleggende hjerte-lungeredning. 

For deg som ikke har grunnleggende HLR-ferdigheter arrangerer vi ved AMGs kurshelger HHLR-kurs på fredagen, slik at du kan delta på dette samme helg som du deltar på AHLR.

Har du grunnleggende ferdigheter får du tilbud om å delta på BHLR-trening/gjeoppfriskning fredag*.

Fra NRRs retningslinjer:

«Som AHLR utøver bør du ha gode ferdigheter i praktisk HLR med fokus på riktig frekvens og dybde av brystkompresjoner. Det er ikke et krav, men spesielt for helsepersonell med manglende eller liten HLR-erfaring, anbefales det sterkt å ta HHLR-kurset før AHLR kurset. »

Krav til forberedelse

Før oppmøte på den praktiske kursdagen skal e-læringen være gjennomført og bestått i AHLR. Dersom dette ikke kan dokumenteres på kursdagen kan du ikke delta på kurset.

Lisens til elektronisk kursbok/e-læring sendes ut til påmeldte kursdeltakere på e-post, senest 2 uker før kurs. Er du påmeldt til vårt AHLR-kurs og har ikke mottatt denne informasjonen er det viktig at du tar kontakt.

Kurset inkluderer

  • Elektronisk kursbok/e-læring fra NRR
  • Kursdiplom
  • NRR-godkjenning som AHLR-utøver (les mer om vedlikeholdskrav)
  • AMGs Pocketmask (til odel og eie)
  • Lunsj under kursdagen
  • 1,5 time BHLR-oppfriskning før kursdagen (med forbehold enkelte kurshelger)*

Priser

Nmf- og ANSA-medlem: 750 kr

Ikke-meldem: 1 550 kr

Varighet

Ca. 8-9 timer

Lunjs er inkludert i prisen

 

Har du spørsmål? Ta kontakt med oss.

*Inkludert BHLR-trening (annonseres ifm. kjøp av kursplass)

Ved de fleste kurshelger inkluderes 1-1,5 time oppfriskning i basal HLR fredag kveld ved kjøp av AHLR-kursplass (AHLR arrangeres lørdag og søndag). Dette er et ekstratilbud fra AMG til deg som deltaker for at du skal stille godt forberedt og få et bedre utbytte av kursdagen. Dette er kun snakk om oppfriskning og fyller ikke alene NRRs krav om gode forkunnskaper i HLR før deltakelse på AHLR. Føler du deg usikker på grunnleggende HLR i praksis bør du i stedet melde deg på HHLR-kurset som arrangeres på samme tidspunkt.